Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fesleğenli Sebze Yahnisi Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fesleğenli Sebze Yahnisi
Pratik Fesleğenli Sebze Yahnisi Tarifi


Fesleğenli Sebze Yahnisi (4 Kişilik)

Malzemeler


1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 adet dolmalık kırmızıbiber
2 diş sarımsak
2 su bardağı tavuk suyu
3 adet patlıcan
1 adet kabak
10 adet bamya
6 adet domates
1 çorba kaşığı fesleğen
350 gram balkabağı
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Bir tutam karabiber
Bir tutam kırmızı pulbiber
1 çorba kaşığı sirke

Yemek Tarifi


Geniş bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın.
Küp şeklinde kesilmiş dolmalık kırmızıbiberi ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.
Kısık ateşte biberler yumuşayana ve arpacık soğanları sararana dek kavurun.
Sonra ince kıyılmış sarımsakları ekleyin.
Sarımsağın rengi değiştikten sonra tavuk suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın.

Kaynadıktan sonra ateşi kısıp sebzeleri 10 dakika daha pişirin.
Bu arada ayrı bir tavayı ateşe oturtup, kızdırın.
Küp şeklinde doğradığınız patlıcanları ve kabağı, bamyaları ekleyin.
Yumuşamaya başlayana dek pişirin.

Küp şeklinde doğranmış domatesleri, balkabağnı ve fesleğeni ilave edin.
3 dakika daha pişirin.
Sonra bu karışımı tencereye ekleyin.
Hardalı, kırmızı toz biberi, kırmızı pulbiberi, karabiberi ve sirkeyi ilave edin.
Tüm sebzeler iyice yumuşayana dek pişirin.
Servis tabağına alarak, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeynep Hanım'dan lezzetli bir ıspanak yemeği tarifi. Mutlaka deneyin...

Et çiğ olduğu için çiğköfte yiyemeyenler bu tarif sizin için. Çiğköfteyi kızartarak dürüm, burger ve kroket yapabilirsiniz. Bu tarifi izleyin, çiğköftenin tadına varın...

Öncelikle şerbeti için, tozşeker ve suyu kaynatın. İçine limon suyu ekledikten sonra 2 taşım daha kaynatıp soğuması için kenara alın.

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Margarin, pudraşekeri, un, yumurta ve vanilyayı bir kaba alıp yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri