Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fellah Köfteli Ispanak Yemeği Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fellah Köfteli Ispanak Yemeği
Pratik Fellah Köfteli Ispanak Yemeği Tarifi


Fellah Köfteli Ispanak Yemeği (6 Kişilik)

Malzemeler


1 kg ıspanak
Köftesi için:
1 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
200 gram yağsız kıyma
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvı yağ
Yarım çay bardağı sıvı
Yarım çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


1- Ön hazırlık olarak ıspanakları bol suyla yıkayalım.
Suyunu süzdükten sonra yaprak kısımlarını saplarından ayıralım.
Yapraklarını küçük küçük doğrayalım.

2- Köfte için, ince bulguru bir kaba alalım.
Üzerine soğanı rendeleyelim.
Kıymayı, tuzu ve karabiberi ilave edelim.

Malzemeler

özleşene ve bulgur eriyene dek yoğuralım.
Ardından 1 çorba kaşığı unu ilave edelim ve tekrar yoğuralım.
Elimizi hafifçe ıslatarak, bilye irili­ğinde köfteler yapalım.

3- Sonra köfteleri kızgın sıvı yağda kızartalım.
Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerinde bekletelim.
Ayrı bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alıp, kızdıralım.
Küçük doğranmış soğanı ilave edelim.
Şeffaflaşana dek kavuralım.
Ardından ıspanakları ekleyelim.
Yumuşayana dek bir tahta kaşık yardımıyla sürekli çevirelim.
Yarım su bardağı suyu 1 çorba kaşığı salçayla karıştıralım.
Sonra tencereye aktaralım.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.
Köfteleri ilave edelim.
Hafif ateşte pişirelim.
Sıcak servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Öncelikle tozşeker ve yumurtaları 3-4 dakika çırpın. Süt, vanilya, margarin ve zeytinyağını ekleyip, çırpmaya devam edin kakaoyu da katıp, şöyle bir karıştırın.

Bir soğanı soyup küp küp doğrayın. Pirinci ılık suda 20 dakika bekletip süzün. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp fıstık ve soğanı pembeleştirin.

Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatın. Diğer tarafta fasulyeyi ayıklayıp, çok küçük verev biçiminde doğrayın.

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri