Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fasulye Kavurması Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fasulye Kavurması
Pratik Fasulye Kavurması Tarifi


Fasulye Kavurması (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Taze Fasulye
2 Adet Kuru Soğan
2 Adet Yumurta
2 Adet Domates
1 Adet Havuç
3 Yemek kaşığı Tereyağı
Tuz, Pulbiber

Yemek Tarifi


Fasulyelerin kılcıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın.
Suyu süzülünce 1 cm genişliğinde kıyın.
Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.

Tereyağını tencerede eritip küp şeklinde doğranmış soğanı ilave ederek kavurun.
Havuç ve domatesi rendeleyip kavrulmakta olan soğana ekleyin.
Karışımı bir süre kavurun ve domatesler suyunu çekince yumurtaları ilave edip karıştırın.

Karışıma haşlanmış fasulyeleri ekleyip tuz ve pulbiber serperek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine irmiği ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Filiz Hanım'dan nefis bir çorba tarifi

Hamur yapılır. Üçe bölünür, açılır, margarin eritilmeden sürülür. Bir saat buzdolabında dinlendirilir.

Ramazan bayramı için çok lezzetli bir çorba tarifi. Türk mutfağının önemli çorbalarından biri olan düğün çorbasını mutlaka deneyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri