Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Etli Baklalı Enginar Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Etli Baklalı Enginar
Pratik Etli Baklalı Enginar Tarifi


Etli Baklalı Enginar (6 Kişilik)

Malzemeler


1/2 kg.
taze iç bakla
4 adet enginar
400 gr.
parça kuzu eti
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı un
1 adet orta boy soğan
6-7 adet taze soğan
1/2 demet dereotu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Şeker

Yemek Tarifi


Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin.

Zeytinyağını hafifçe kızdırdıktan sonra küp şeklinde doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin.
Yıkanmış kuzu etini ve 1/2 çay bardağı sıcak suyu ekleyin.
Et suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.
Baklayı, küçük doğranmış taze soğan, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip karıştırın.

Çanak şeklindeki enginarları tencereye dizin.
Üzerlerine etli baklayı koyun.
1, 5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın, kapağını kapatın.

Etli baklalı enginarı önce harlı, sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan sofraları için değişik bir lezzet.

Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Margarini tencereye alın. İyice eriyince üzerine yarım kg unu ilave edip, orta ateşte en az 20-25 dakika kavurun.

Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Mısır yağını tercerede ısıtıp soğanı kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri