Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Endülüs Usulü Kuşkonmaz Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Endülüs Usulü Kuşkonmaz
Pratik Endülüs Usulü Kuşkonmaz Tarifi


Endülüs Usulü Kuşkonmaz (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 kg Taze veya Konserve Kuşkonmaz
1 Dilim Bayat Ekmek
1/2 Demet Maydanoz
2 Diş Sarmısak
1 Kırmızı Dolmalık Biber
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin.
Mor körpe uçlar suyun dışında kalacak şekilde su dolu bir tencereye yerleştirin.
Çok az tuz ekleyip 20-25 dakika haşlayın.
Soğuk suyun içinde bekletin.

Tencerede zeytinyağını ısıtın.
İnce kıyılmış sarımsakları zeytinyağında kızartın.
Ufalanmış ekmek içi ve kıyılmış maydanozu ekleyip kavurun.
Ekmek içinin rengi sararınca sirkeyi ekleyip bir taşım kaynatın.

Hazırladığınız karışımı ince delikli bir süzgeçten geçirin ve tekrar tavaya alın.
Haşlanmış kuşkonmazları ilave edin.
Tuz, karabiber ve ince kıyılmış kırmızı dolmalık biberi ekleyin.
5 dakika pişirip ateşten alın.
Soğuyunca servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mayayı ılık suda kabarıncaya kadar bekletin. Rezene tohumunun yarısı, tuz ve tozşekerle birlikte yavaş yavaş unu ilave edip yoğurun.

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Şeker ve yumurtaları bir kaseye alıp mikserle 1-2 dakika çırpın.

Mayayı ılık suda karıştırarak eritin. Oda sıcaklığında 15 dakika bekletin. Unun yarısını, soğuk suyu, zeytinyağını ve tuzu da katarak yoğurun.

Kuzu butlarından ve boşluğundan alınan etler, özel zırh ile çekilip kıyma haline getirilir. Kırmızıbiber, kuru soğan ve baharatlar ile marine edilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri