Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Doldurulmuş Kabak Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Doldurulmuş Kabak
Pratik Doldurulmuş Kabak Tarifi


Doldurulmuş Kabak (4 Kişilik)

Malzemeler


4 adet 150 gramlık kabak
75 gr soğan
1-2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı değişik baharat
225 gr doğranmış domates
275 gr pirinç
50 gr jambon
75 gr çedar peyniri
50 gr kuru ekmek ufağı
Dilediğiniz otlardan birkaç sap

Yemek Tarifi


Her kabağı uzunlamasına ikiye bölün.
Etli kısmını çıkartıp incecik kıyın.
Soğan ve sarımsağı da ince ince doğrayın.

Teflon tavada zeytinyağını hafifçe kızdırın.
Doğranmış kabak içi, soğan, sarımsak ve karışık baharatı sote edin ve 4-5 dakika pişirin.

Yıkayıp haşladığınız pirinci süzüp, domatesle birlikte tavaya alın ve 10 dakika kadar pişirin.

Boş kabakların içine jambonu serin.
Üzerine pirinçli karışımdan koyun.
Çedar peyniri ve kuru ekmek ufaklarını serpiştirdikten sonra yüksek ısıdaki fırına atıp 25 dakika, peynir eriyip ekmekler kızarıncaya kadar kızartın.
Dilediğiniz doğranmış otlarla süsleyip, servis yapın.

Yağsız, haşlanarak hazırlanan pilav, su çektiği için şişer ve doyurucu olur.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Meyvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Üzerine toz şeker koyup bir gece bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatın.

3 adet patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Tuzla ovup yıkayın. Kurulayıp kızgın yağda kızartın.

Hamuru hazırlamak için unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su ve tuz ekleyerek yoğurun.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri