Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dizme Patlıcan Kebabı Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Dizme Patlıcan Kebabı
Pratik Dizme Patlıcan Kebabı Tarifi


Dizme Patlıcan Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr İri Çekilmiş Az Yağlı Kuzu Kıyma
4 Adet İri Ay Patlıcan
2 Adet Domates
5-6 Adet Yeşil Sivribiber
Yeteri kadar tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun.
Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.

Kıymadan irice ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verin.
Bir patlıcan bir köfte olarak yanyana dizin.
Üzerine sivri biber ve domates dilimleyip dizin.

Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Fırından çıkarınca üzerine yarım çay bardağı su serpin.
Ağzını örtün 10 dakika dinlendirin.
Lavaş ekmekle servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra incecik kıyın.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Ekmek hamurunu 22 eşit parçaya ayırın. Parçaları top top yapıp üzerine yumurta akı sürün. 13 topu susama 9 topu haşhaşa bulayın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri