Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çevirme Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Çevirme
Pratik Çevirme Tarifi


Çevirme (4 Kişilik)

Malzemeler


5 Adet Patlıcan
1/2 Kg Tavuk Eti
2 Su Bardağı Pirinç
125 gr Tereyağı
1 Adet Soğan
3 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
Yenibahar, Tuz

Yemek Tarifi


Patlıcanları uzunlamasına keserek 10 dak.
Tuzlu suda bekletip, suyunu süzün.
Patlıcanları kızartın ve yağının süzülmesini sağlayın.

Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın.
İncecik kıyılmış soğanla suyunu çekinceye kadar kavurun.
Kenarda dinlendirin.

Diğer tarafta fıstıkları kavurun.
Pirinci tuzu ve yenibaharı ilave ederek iç pilavı hazırlayın.

Çukur bir tencerenin altına patlıcanları ortadan yukarıya doğru yerleştirin.
Tencerenin dibinin tamamen örtülmüş olmasına özellikle dikkat edin.
Pilavın yarısını patlıcanların üzerine yerleştirin.
Bunun üzerine tavuklu harcıi daha sonra da pilavın geri kalanını yayın.
Kısık ateşte 10 dak.
Pişirip dinlendirin.
Servis yapmadan önce tabağa ters çevirerek alın.
Üzerini domates, biber, dereotu ve maydanoz ile süsleyin.
Ilık veya sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç yaza özel bir salata tarifi verdi. Hazırlanışı da bir o kadar kolay olan bu özel tarifi mutlaka deneyin...

İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin.

Sütü tencereye alın. Yarım çay kaşığı tuz ve tozşekeri ekleyip karıştırın. Kaynamaya bırakın.

Greyfurt ve portakallar dilimlenip zarları soyulur. Karıştırılıp buzdolabında bekletilir.

Arpacık soğanları 2 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelye, rendelenmiş havuç ve küp doğranmış domatesi ilave edip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri