Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Brüksel Lahanalı Mantar Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Brüksel Lahanalı Mantar
Pratik Brüksel Lahanalı Mantar Tarifi


Brüksel Lahanalı Mantar (4 Kişilik)

Malzemeler


Yarım su bardağı zeytinyağı
15 adet arpacık soğan
2 adet havuç
1 kg taze mantar
500 gram brüksel lahanası
3 adet biber
4 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz ve dereotu
1 çorba kasığı limon suyu
Kimyon, kekik, tuz

Yemek Tarifi


Tencereye yağı alın.
Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin.
Soğanlar pembeleşene dek kavurun.
Mantarları yıkayıp saplarını kesmeden bütün olarak, brüksel lahanası ile beraber soğanlar ilave edin.

Sebzeler bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
Kiraz domatesleri de tencereye alın.
Biberleri irice doğrayıp ekleyin.
Gerekirse su ilave edin.
7-8 dakika pişirin, ince kıyılmış sarmısak, kesme seker, kekik ve kimyonu, limon suyu ve yeterince tuz ile tencereye ilave edin.

Bu süre sonunda tencereyi ocaktan alın İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunun yarısını ilave edip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp yemeği soğumaya bırakın.
Servis tabağına alın.
Üzerine kalan maydanoz ve dereotunu serpip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sebzeleri jülyen doğrayıp, kaynar ve tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın. Sonra buzlu suya atıp, süzün.

Öncelikle bir kasede 6 yemek kaşığı nişastayı biraz süt ilavesi ile iyice karıştırın.

Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotunu ve tuzu karıştırın ve kenara alın.

Süt, tozşeker, irmik ve yumurtayı çırpma teli ile çırpın. Ocağa oturtarak çırpmaya devam edin.

Ekmekleri yumuşaması için sütte bekletip sıkarak ufalayın. Sarımsak ve soğanların kabuğunu soyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri