Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Borani Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Borani
Pratik Borani Tarifi


Borani (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Ispanak
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
3 Çorba Kaşığı Un
2 Çay Bardağı Süt
1/2 Çay Bardağı Su
Tuz
Yoğurt ve Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Tereyağı

Yemek Tarifi


Ispanakları bol suyla birkaç kere yıkayın.
Yapraklarını dallarından ayırın.
Bir tencerede, bir miktar tuzlu suyu kaynatın.
Ispanakların yapraklarını kaynayan suya atıp, 4-5 dakika kadar pişirerek yumuşatın.
Delikli kepçeyle çıkarın.
Bir süzgecin içine koyarak fazla suyunu salmasını bekleyin.

Küçük bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağı koyun.
İçine unu ilave edin.
Sürekli karıştırarak un pembeleşinceye kadar kavurun.
Süt ve suyu ilave edin.
Bu karışım koyu muhallebi kıvamına gelince içine ıspanakları ekleyin.
1 dakika kadar birlikte kavurduktan sonta ateşten alın.

Üzerine sarmısaklı yoğurt yayın.
Salçayı tereyağıyle birlikte biraz pişirin.
Yemeğin üzerine sosu gezdirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu geniş bir kaba alıp üzerine, tozşeker, tuz, kabartma tozu, tereyağı, haşhaş ve portakal kabuğu rendesini ilave edip mikserle 2-3 dakika karıştırın.

Patatesleri haşlayıp, soyun. Bir adet şişe üç adet patates parçası, üç adet hindi parçası ve 3 adet soğan parçası sığıyor.

Dolmalık biberlerin üst kısmını kesip içini iyice temizleyin. Soğanları küp biçiminde doğrayın.

Mustafa Uyar'dan lezzetli bir sebze yemeği tarifi

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri