Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Amerikan Usulü Pirinçli Güveç Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Amerikan Usulü Pirinçli Güveç
Pratik Amerikan Usulü Pirinçli Güveç Tarifi


Amerikan Usulü Pirinçli Güveç (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
3 Çorba Kaşığı Soya Yağı
350 gr Salam
200 gr Sosis
1 Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Salçalık Kırmızı Biber
200 gr Domates
2 Su Bardağı Tavuk Suyu
12 Siyah Zeytin
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Taze Çekilmiş
Karabiber

Yemek Tarifi


Salamı ince ince dilimleyin.
Sosisleri küçük doğrayın.
Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi ince ince doğrayın.

Soya yağını güveçte kızdırıp salam ve sosisi kavurun.
Soğan ve sarımsağı ekleyip pempeleşinceye kadar 2-3 dakika pişirin.
Kırmızı biberi ilave edip kavurun.
Pirinci yıkayıp süzün.
Salamlı karışıma ilave edip ara sıra karıştırarak 3-4 dakika pişirin.

Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın.
Domates ve tavuk suyunu güvece ekleyip karıştırın.
Kaynayınca ateşi kısıp kapağı kapalı olarak 15- 20 dakika pişirin.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.
Tuz, karabiber ve zeytinleri yemeğe ilave edip iyice karıştırın.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Labada kurutulur ve tohum kısımları 4 su bardağı suda haşlanır. Üzerine süt ve tereyağı eklenerek sıcak servis yapılır.

Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın.

Baklaların tepesini kesin. Baklaları iyice yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgece alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri