Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yumurtalı Kanepe Tarifi | Sandviç - Kanepeler | Yemek Tarifleri
Yumurtalı Kanepe
Pratik Yumurtalı Kanepe Tarifi

Malzemeler

6 adet yumurta
75 gr tereyağ
1/2 demet maydanoz
6 adet kırmızı turp
1 tatlı kaşığı hardal
6 dilim francala ekmeği
2 kahve kaşığı limon suyu
tuz

Yemek Tarifi

Yumurtaları on dakika haşlayın.
Kabuklarının kolay soyulması için bir süre soguk suyun altında tutup, kabuklarını soyun.
Sonra her yumurtayı ortalarından kesip, sarı ve aklarını birbirlerinden ayırın.
Bir kaba yumurta sarıları, tereyağı, limon suyu, ince kıyılmış maydanoz, hardal ve tuz koyun ve koyu bir kıvam tutturuncaya dek çatalla iyice kanştırın.
Diğer tarafta ekmek dilimlerinin sert kenarları kesip, çıkarın.
Her dilimi dört eşit parçaya bölün ve yumurtalı bulamacı üzerlerine sürün.
Yumurtaların beyazlarını ufalayıp kanapelerin üzerlerine serpin.
Turpların, yeşil kısımlarını kesip yıkayın ve dört eşit parçaya bölün, ekmeklerin üzerlerine birer parça yerleştirin.
Servis tabağına koyup, servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp bir kenara alın.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Sevinç Akyol'dan lezzetli ve pratik bir tarif

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri