Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Patates Tarifi | Sandviç - Kanepeler | Yemek Tarifleri
Mantarlı Patates
Pratik Mantarlı Patates Tarifi

Malzemeler

250 gr dilimlenmiş hazır mantar
1 kg patates
200 gr kaşar peyniri
2 ad kuru soğan
3 ad yeşil biber
2 ad kırmızı biber
tuz
karabiber
kırmızı pul biber
kekik

Yemek Tarifi

İlk olarak patatesleri haşlayın.
Haşlanan patateslerin kabuklarını soyarak püre haline getirin ve püreyi daha önceden sıvı yağla altı yağlanmış mini fırın tepsisine eşit şekilde yayın.
Başka bir tavada biber, mantar, soğan ve baharat karışımını damak zevkinize göre karıştırın.
Hazırlanan karışımı patateslerin üzerine eşit şekilde yayın.
Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yayın ve fırına verin.
Kaşarlar kızarıncaya kadar fırında bekletin.


AFİYET OLSUN !
Murat Ulucan’a teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Filetosu çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayın. Bostan patlıcanlarını alacalı soyup, uzun dilimler halinde kesin.

2 büyük domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 6 sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesin.

Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin.

Kuru fasulyeyi haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Yarım cay bardağı sıvı yağı kızdırın. Soğanları içine atıp, kavurun.

Bisküvileri üzerine merdane ile bastırarak ufalayın. Krem şantiyi sütle birlikte katılaşana kadar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri