Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dilli Kanepe Tarifi | Sandviç - Kanepeler | Yemek Tarifleri
Dilli Kanepe
Pratik Dilli Kanepe Tarifi

Malzemeler

10 dilim francala ekmeği
1 tatlı kaşığı hardal
20 adet yeşil zeytin
10 dilim füme dil
2 adet kornişon
60 gr tereyağ

Yemek Tarifi

Tereyağını ezip macun kıvamına getirin, hardalı da ilave edip iyice karıştırın.
Ekmek dilimlerinin sert kenarlarını kesip çıkarın ve dört eşit parçaya bölün, karşımı üzerlerine sürün.
Füme dili ekmek dilimlerinin büyüklüklerine uygun olacak şekilde kesin ve her bir dilimin üzerine yerleştirin.
Zeytinleri keskin bir bıçak yardımıyla halka halka doğrayın ve zeytin halkalarını kanapelerin üzerine dizin.
Kornişonları ise boylamasına ince ince kesin, zeytin halkaların arasına yerleştirip, servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşısı Bayram usta sizler için anlattı...

Un ve tozşekeri margarinde pembeleştirin. Ocaktan alarak azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun.

Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın.

Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında kavurun. Mercimeği ekleyip kavurmaya devam edin.

Sebzeleri jülyen doğrayıp, kaynar ve tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın. Sonra buzlu suya atıp, süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri