Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balıklı Kanepe Tarifi | Sandviç - Kanepeler | Yemek Tarifleri
Balıklı Kanepe
Pratik Balıklı Kanepe Tarifi

Malzemeler

60 gr tereyağı
l0 adet siyah zeytin
5 dilim francala ekmeği
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 adet yumurta, haşlanmış
1 adet füme uskumru balığı

Yemek Tarifi

Uskumru balığının derisini temizleyip, kılçıklarını ayıklayın.
Küçük parçalara bölüp, bir kaba koyun.
Diğer tarafta tereyağı ile limon suyunu karıştırarak macun kıvamına getirin.
Balıkları içine katın, çatalla yardımıyla ezip birbirine yedirin.

Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesip çıkarın ve her dilimi dört parçaya bölün, üzerlerine balıklı karışımı sürün.
Yumurtaları halka halka doğrayın, sonra ortalarından bölüp kanapelerin üzerine birer parça koyun.
En üste de çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri yerleştirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Farklı bir pilav denemek isteyenler için güzel bir tarif. Kuzu kuşbaşı ayrı bir lezzet katıyor...

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Taze ısırganın yapraklarını ayıklayın, tuzla ovduktan sonra bol suda yıkayın.

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri