Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuk Ciğeri Ezmesi (750 gr) Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Tavuk Ciğeri Ezmesi (750 gr)
Pratik Tavuk Ciğeri Ezmesi (750 gr) Tarifi


Tavuk Ciğeri Ezmesi (750 gr)

Malzemeler


1/2 kg Tavuk Ciğeri
5 Su Bardağı Su
2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çorba Kaşığı Kereviz Rendesi
3 Sap Maydanoz
8 Tane Karabiber
1 Çay Kaşığı Tabasko Sos
240 gr (16 çorba kaşığı) Tereyağ
1 Kahve Kaşığı Hindistancevizi Rendesi
2 Tatlı Kaşığı Hardal Tozu
1 Kahve Kaşığı Karanfil (dövülmüş)
1 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
1 Diş Sarmısak (ince kıyılmış)
2 Çorba Kaşığı Konyak
60 gr (1/4 su bardağı) Biberli Yeşil Zeytin (dilimlenmiş)

Yemek Tarifi


Bu lezzetli ezmeyi, davetlerinizde sıcak tereyağlı kızarmış ekmekle giriş yemeği olarak servis edebilirsiniz.
Tavuk ciğeri ezmesi 1-2 gün önceden hazırlanıp buzdolabında bekletilerek, karışık salata ve taze ekmekle hafif bir yemek olarak da servis edilebilir.
Ezmeyi hazırlamak için, bir ezme makinesi yada elektrikli karştırıcı gereklidir.

Büyük bir tencerede suyu harlı ateşte kaynatınız.
Kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz, kereviz rendesi, maydanoz ve tane biberleri ekleyiniz.
Ateşi hafifçe kısıp 10 dakika pişiriniz.
Tavuk ciğerlerini ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika daha pişiriniz.

Tencereyi ateşten alıp, ciğerleri süzerek ezme makinesinden geçiriniz yada elektrikli karıştırıcıda iyice eziniz.
Kalan 1 tatlı kaşığı tuz, tabasko sos, tereyağ, hindistancevizi rendesi, hardal tozu, karanfil, soğan, sarmısak ve konyağı katıp, iyice karıştırınız.
Ezmeyi 3 3/4 su bardağı su alan bir kaseye koyup, üstünü düzeltiniz.
Zeytin dilimleriyle süsleyerek, buzdolabında en az 6 saat soğuttuktan sonra, servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hindistan cevizi kreması ve kakulenin lezzetlendirdiği muhteşem bir tatlı. Eresin Crown Hotel Pasta Şefi Tayfun Acar sizler için anlattı...

Dana jambonun her iki tarafını, tavada, hafifçe kızarana kadar pişirin. Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde kızartın.

Karalahanaların salarını kesin. Ortalarındaki sert damarlı kasımlarını kesip alın. Tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün.

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

İsmiyle de ilgi çekici bir kurabiye olan perişan kurabiyeyi Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı anlattı. İçindeki malzemelerin çokluğu ve şekli sebebiyle bu kurabiye perişan ismini almış.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri