Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Soslu Marine Edilmiş Hamsi Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Soslu Marine Edilmiş Hamsi
Pratik Soslu Marine Edilmiş Hamsi Tarifi


Soslu Marine Edilmiş Hamsi (6 Kişilik)

Malzemeler


1.
5 kg hamsî
1.
5 su bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı kırmızı biber
1.
5 yemek kaşığı kekik
1 limonun suyu
1 baş sarmısak
1 su bardağı beyaz şarap
Tuz, beyazbiber

Yemek Tarifi


Hamsilerin kafalarinı ve kılçıklarını çıkarın.
Balıkları tuzlayarak bir tepsiye dizin.
Diğer malzemeleri mikserde karıştırip hamsilerin ûzerine dökün.

Balıkları iki gün dinlendirdikten sonra limon ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta sarılarını bir kaba alıp üzerine tozşeker ekleyin ve mikserle kabarıncaya kadar çırpın.

1 çay bardağı yoğurt,1 çay bardağı sıvı yağ ve yarım paket oda sıcaklığında margarini derin bir kabın içinde karıştırın.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün.

Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Hamur yoğurma kabına alıp mikserle çırpın.

Öncelikle marine için derin bir kasede krema, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, soğan, rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve karabiberi karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri