Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kokoreç Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Kokoreç
Pratik Kokoreç Tarifi


Kokoreç (10 Kişilik)

Malzemeler


1 Hazır Kuzu Bağırsağı Sarması (sakatatçılarda bulabilirsiniz) 1/4 Su Bardağı Rafine Yağ

Yemek Tarifi


Değişik ve lezzetli bir sakatat yemeği altın kokoreç, süt kuzusunun bağırsağından hazırlanır.
Öteki mevsimlerdeki kuzu bağırsakları ile hazırlananlar lezzet bakımından aynı sonucu vermez.
Kuzu bağırsak sarmasını evde hazırlamak oldukça güç olduğu için, aşağıdaki tarifte hazır olarak verilmiştir.

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız.
Döner fırın tertibatının şişine kuzu bağırsağını takıp çalıştırınız.
40-50 dakika, her tarafı nar gibi olana kadar kızartınız.

Kokoreci bir kesme tahtasına çıkarıp, keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyiniz.

Izgaranızı yakıp ısıtınız.
Kokoreç dilimlerini ızgaraya koyup 2-3 dakika, her iki yanlarını yeniden ızgara ederek pişirdikten sonra yanında ızgara edilmiş domates ve sivri biberle servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Diabet hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'ün kitabından haşlama tavuk tarifi..

Ilık sütte, yaş mayayı eritin. 1 adet yumurta, zeytinyağı, eritilmiş margarin, tuz ve şekeri ekleyip aldığı kadar unu katın

Sable hamurunu hazırlamak için margarini, yumurta sarısı, pudraşekeri, kabartma tozu ve unu derin bir kapta kulak memesi kıvamını alana dek karıştırın.

Balkabağı dilimleri ayıklayıp, yıkayın. Tencereye dizin. Hiç su koymadan kendi suyuyla pişirip, ezin.

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri