Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dil Balığı Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Dil Balığı
Pratik Dil Balığı Tarifi


Dil Balığı (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Adet Dil Balığı
1 Adet Kırmızı Soğan
1 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber

Yemek Tarifi


Balıkların başını ve kuyruğunu kesin.
Derisini de soyduktan sonra ikiye ayırın.
Orta kulağını çıkarın.
Bu dilimleri limon suyuna batırın.
Üzerine kırmızı biber serpip 10 dakika dinlendirin.

Zeytinyağına bulayarak ızgarada kızartın.
Soğanı soyup dörde kesin.
Domatesi de dilimleyerek beraber servise sunun.

Not: Arzu ederseniz kızarttığınız balıkların üzerine dilimlenmiş patlıcan dizin.
Bir kapta soğan ve domatesleri sote edip patlıcanların üzerine dökün.
Doğranmış maydanoz ve karabiber ilave ederek 10-15 dakika fırınlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin.

Tencereye tavuk suyunu, salçayı ve ayıklanıp yıkanmış pirinci koyun. Pirinç şişene kadar kısık ateşte kaynatın.

Derya Aydın'dan makarna tutkunları için kolayca yapabileceğiniz bir tarif.

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü pastacısından pratik bir tatlı. Çikolatalı çilek kulesi sunumuyla da oldukça dikkat çekiyor.

Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri