Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dana Ciğeri Kırmızı Soslu Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Dana Ciğeri Kırmızı Soslu
Pratik Dana Ciğeri Kırmızı Soslu Tarifi


Dana Ciğeri Kırmızı Soslu (4 Kişilik)

Malzemeler


1 kg Dana Ciğeri (1/2 cm kalınlığında doğranmış)
60 gr (1/2 su bardağı) Un
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Kırmızı Biber
1 Tatlı Kaşığı Toz Hardal
60 gr (4 çorba kaşığı) Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Demet Roka (yıkanıp kurulanmış)
Sosu:
2 Çorba Kaşığı Ketçap
2 Tatlı Kaşığı Tatlı Kırmızı Biber
1 Çorba Kaşığı Sirke
1 Tatlı Kaşığı Toz Hardal
2 Orta Boy Domates (kabukları soyulup çekirdekleri temizlenerek doğranmış)
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Soğan (rendelenmiş)
1/2 Su Bardağı Sek Kırmızı Şarap
1 Diş Sarmısak (dövülmüş)
125 gr (1/2 su bardağı) Acı Krema

Yemek Tarifi


Kırmızı soslu dana ciğerleri, kırmızı şarap, domates ve kremalı sos karışımında iyice yumuşatılarak pirinç pilavıyla servis edilebilir.

Krema dışında bütün sos malzemesini bir tencereye koyup harlı ateşte kaynatınız.
Kaynar kaynamaz ateşi kısıp 5 dakika daha pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp sosu bir kenara bırakınız.

Orta boy bir kapta unu, tuzu, pul kırmızı biberi ve toz hardalı iyice karıştırınız.
Dana ciğerlerini bu karışıma bulayıp, fazla ununu silkeleyiniz.
(Artan baharatlı unu atmayınız.
)
Geniş ve derin bir tavada tereyağ ve rafine yağı orta ateşte pişiriniz.
Köpükleri sönüp yağ kızınca dana ciğerlerini tavaya koyarak her iki yüzlerini 2-3 dakika, altın sarısı bir renk alana kadar pişiriniz.
Tavayı ateşten alıp ciğerleri bir servis tabağına aktanınız.

Ayırdığınız baharatlı unu, tahta bir kaşıkla tavada kalmış ciğer sulu yağa ekleyiniz.

Tavanızı hafif ateşte ısıtırken yavaş yavaş tencerede bir kenara ayırmış olduğunuz sosu karıştırarak katınız.
Tavadaki sos kaynar kaynamaz ocağı kısarak 3 dakika ağır ağır kaynatınız.
Kremayı ekleyip 2 dakika daha, karışımı ara sıra karıştırarak kaynatınız.

Tavayı ateşten alıp sosu dana ciğerlerinin üstüne dökünüz.
Yemeğinizi rokayla süsledikten sonra servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmek kızartma makinesinde ekmekleri hafifçe kızartın. Mikserin doğrayıcı ucu ile ufalayıp toz haline getirin.

Bu mevsimde yapılabilecek en lezzetli ve vitamin deposu olan bir çorba. Ramada Plaza İstanbul aşçılarından İsa Özdemir sizler için anlattı...

Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın.

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri