Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ciğer Tava Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Ciğer Tava
Pratik Ciğer Tava Tarifi


Ciğer Tava (5 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Koyun Karaciğer
2 Çorba Kaşığı Margarin
2-3 Soğan
1/2 Demet Maydanoz
2 Çay kaşığı Sumak
2 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
2 Çay Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Limon
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Karaciğerin zarını soyarak kuşbaşı doğrayalım.

Bir tencerede margarini kızdıralım.
Ciğerleri tavaya atıp karıştıralım.
Karaciğeri harlı ateşte kapak kapatmadan karıştırarak pişirelim.
(Suyunu çekinceye kadar) Son olarak tuz ve karabiber ekleyelim.

Soğanı halka halka piyazlık doğrayalım.
İnce ince kıydığımız maydanozu, tuzu, kırmızıbiberi, sumağı zeytinyağı ve limon suyu ilave ederek karıştıralım.

Servis tabağına ciğeri ve soğan salatasını alarak birlikte servis yapalım.
Not: Ciğer pişirirken tuzu, ocaktan indirmeye yakın, en son malzeme olarak ilave etmelisiniz.
Aksi takdirde ciğer sertleşir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı tozşeker ve 1 adet yumurtanın sarısını iyice çırpın.

Şeker ve suyu kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın. Hazırladığınız şuruba, eritilmiş tereyağını ve balı ilave edin.

Çikolataları ufak ufak doğrayın. Margarini, pudraşekerini, unu, yumurtaları ve doğranmış çikolataları geniş bir kaba alın.

Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.

Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri