Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Tereyağlı Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Tereyağlı
Pratik Böbrek Tereyağlı Tarifi


Böbrek Tereyağlı (4 Kişilik)

Malzemeler


12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip 1 cm eninde dilimlenmiş)
30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı)
2 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Acı Hardal
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Kahve Kaşığı Şeker

Yemek Tarifi


Tereyağlı böbreğin pişme süresi çok kısa olduğundan, yemek sırasında bile hazırlanabilir.
Tereyağlı böbrekleri patates püresi ile servis edebilirsiniz.

Büyükçe bir tavayı 3 dakika orta ateşte kızdırınız.
Yağı tavaya koyup, tavayı çevirerek yağın tavanın her tarafına yayılmasını sağlayınız.
Böbrek dilimlerini ekleyip, devamlı karıştırarak 5 dakika pişiriniz.

Beyaz şarap ve limon suyunu katıp hardal, karabiber ve şekeri ekleyiniz.

2 dakika daha, devamlı karıştırarak pişiriniz.

Tavayı ateşten alıp hemen servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bademleri küçük bir kaba alıp üzerine su ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Daha sonra kabuklarını soyun.

Patlıcanı közleyip, kabuklarını soyun ve incecik kıyın. Limon suyunu ilave edin.

Enginarları limonlu suda yumuşayana kadar pişirin. Tuz ilave edip tatlandırın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri