Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Tava Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Tava
Pratik Böbrek Tava Tarifi


Böbrek Tava (4-6 Kişilik)

Malzemeler


12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
1 Su Bardağı Rafine Yağ
2 Çorba Kaşığı Tereyağ
1/2 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber

Yemek Tarifi


Yapımı son derece kolay olan böbrek tavayı giriş yemeği yada baş yemek olarak servis edebilirsiniz.
Böbrek tava, yanında halka soğan, domates ve kırmızı turpla lezzetli bir giriş yemeğidir.

Böbrekleri ortadan hafifçe yardıktan sonra tuzunu ve biberini ekip una bulayınız.

Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırınız.
Böbrekleri bu yağda altüst ederek 4-5 dakika kızartınız.
Böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyunuz.
Tavadaki rafine yağı dökünüz.

Aynı tavada, orta ateşte, tereyağı eritiniz.
Yağ kızmaya başlayınca kızartmış olduğunuz böbrekleri içine atınız.
1-2 dakika kadar altüst ederek pişirdikten sonra sıcak sıcak servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabak, patates, fasulye, sivri biber, domates, soğan ve havuçları iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Mantarları limonlu suda bekletin.

Pizzanın üst malzemesi için, sosisleri ve sucuğu halka doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine kıyılmış salam, sivri biber ve mantar ekleyin.

Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin.

Atom salatayı ayıklayıp ince ince doğrayın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra büyük bir kaseye alın. Taze soğanı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Soğan halkaIarını salatanın üzerine serpin.

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri