Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Arnavut Ciğeri Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Arnavut Ciğeri
Pratik Arnavut Ciğeri Tarifi


Arnavut Ciğeri

Malzemeler


1 Koyun Karaciğeri
½ Bardak Un
1 Bardak Sıvı Yağ
1.
5 Çorba Kaşığı Kırmızı Biber
2 Soğan
1 Demet Maydanoz
Tuz

Yemek Tarifi


Ciğerin zarını soyun.
Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın.
Yıkayıp, sularını süzün.
Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın.
Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın.
Bir dakika kadar pişirip tavadan alın.
Çıkarıp üzerine tuz serpin.

Tavadaki yağın üçte birine kırmızı biberi serpin.
Kızdırıp, ciğerlerin üzerine gezdirin.
Soğanları soyup, piyazlık doğrayın.
Tuz, serpip, elinizle mıncıklayarak, tuzu soğana yedirin.
İçine ince kıyılmış maydanozu karıştırın.
Ciğerin yanında servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kapta beyaz peynir, lor peyniri, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve pulbiberi karıştırın.

Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin.

Bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Kıymalı karışımdan küçük yuvarlar köfteler hazırlayın.

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Oldukça nefis ve pratik bir pizza tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri