Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zürbiyet Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Zürbiyet
Pratik Zürbiyet Tarifi

Malzemeler

150 gr pekmez
150 gr süzme bal
50 gr tereyağ
50 gr ceviz içi {iri kıyılmış}

Yemek Tarifi

Tereyağ bir tavada eritilir, pekmez ve bal ilave edilerek bir taşım kaynatılır.

Soğuduktan sonra ceviz katılır.
Kahvaltılarda ekmeğe sürülerek yenir.

AFIYET OLSUN !
Haluk Kurtar'a teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.

Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.

Krem şantiyi, 1 çorba kaşığı kakao ve 2 çay bardağı sütle çırpın. Yumurta, irice dövülmüş bisküvi, ceviz ve yarım su bardağı tozşekeri ekleyin.

Vejetaryenler için pizza tarifi

Tatlı yiyip tatlı konuşmak isteyenler için Derya Aydın'dan hoş bir tarif.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri