

Pratik Zürbiyet Tarifi
Malzemeler
150 gr pekmez150 gr süzme bal
50 gr tereyağ
50 gr ceviz içi {iri kıyılmış}
Yemek Tarifi
Tereyağ bir tavada eritilir, pekmez ve bal ilave edilerek bir taşım kaynatılır.Soğuduktan sonra ceviz katılır.
Kahvaltılarda ekmeğe sürülerek yenir.
AFIYET OLSUN !
Haluk Kurtar'a teşekkür ederiz.
Yemek Kategorileri
Son Aranan Yemek Tarifleri
Derya Aydın'dan lezzetli ve çok pratik bir kabak yemeği tarifi...
Uluslararası şefler yarışmasında iki altın madalya kazanan Esat Özata'dan çok özel bir tarif. Farklı bir mutfak denemek isteyenler mutlaka denemeli...
Bir tencereye zeytinyağı, biberiye, kimyon, sarımsak, süt ve tuzu koyun. Hepsini karıştırarak birbirine yedirin.
Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.
Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri