Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Vişne Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Vişne Marmelatı
Pratik Vişne Marmelatı Tarifi

Malzemeler

5 kg şeker
2 su bardağı su
5 kg olgun vişne

Yemek Tarifi

Vişneleri bol suda iyice yıkayıp, sapları ile birlikte tencereye koyun, tencereye iki su bardağı su ilave edip, kapağını kapattıktan sonra ateşe oturtun.
Vişneler saldıkları suyu tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın.
Vişneleri tahta bir kaşık yardımıyla ezip süzgeçten geçirin, şeker katın ve tekrar ateşe oturtun.
Karıştırarak, marmelat koyuluğuna gelinceye dek kaynatın.
Marmelat kıvamına geldiğinde tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.
Vişne marmelatı ılındığında kavanozlara boşaltın.
Marmelat soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde saklayın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pazıları yıkayıp süzün. Kaynar suda 1-2 dakika kadar bekletip süzgece alın. Pazıların suyunu elinizle sıkıp ince ince doğrayın.

Yarım çay bardağı sıvıyağı tencereye alın. Ayıklayıp, yıkadığınız ve iri kıydığınız ıspanağı ilave edip kavurun.

Bir demet taze soğanı 1 cm uzunluğunda kıyın. 1 tatlı kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar soteleyin. İçine tuz ve karabiber ilave edip kenara alın.

Çilekleri yıkayın, süzün ve küçük parçalara bölün. Büyük bir tencereye yerleştirip şeker ve 250 ml. su ile karıştırın. En az 1 saat bekletin.

Kıymalı iç malzeme için, soğanları soyup doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri