Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şeftali Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Şeftali Reçeli
Pratik Şeftali Reçeli Tarifi


Şeftali Reçeli

Malzemeler


1 kilo sert şeftali
1 kilo toz şeker
1 adet limon
su

Yemek Tarifi


eftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın.
ince ince dilimleyin.
Derin bir tencereye toz şekeri koyun.
Toz şekerin üzerini geçecek kadar su ilave edip şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın.

Dilimlediğiniz şeftalileri hazırladığınız şerbete ilave edip 2?3 dakika kaynatın.
Şerbeti çekmesi için bir gece bekletin.

Daha sonra şerbetin içinden çıkartıp başka bir kabın içine alın.
Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp limon suyu ve şeftalileri ilave edin.
2?3 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.

Sıcak olarak reçel kavanozuna boşaltın.
Soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Muhallebi için un, vanilya, şeker, süt ve yumurtayı sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Tatlandırıcıları yumurtayla birlikte bir kabın içinde iyice çırparak eritin.

Yumurtayı bir kaba alıp mikserde iyice çırpın. Tereyağını buzdolabından alıp oda ısısında ılınmadan küp şeklinde kesin.

Yumurta, un, süt, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Karışımdan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri