Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Portakal Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Portakal Marmelatı
Pratik Portakal Marmelatı Tarifi

Malzemeler

su (tarifte belirtilen ölçüde)
toz şeker (tarifte belirtilen ölçüde)
4 adet limon
4 adet portakal

Yemek Tarifi

Meyveleri yıkayın, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.
Meyveleri bir kaba, kabuklarını ise su dolu diğer bir kaba koyun.
Kabukların acı tatlarını gidermek için, birkaç kez suyunu değiştirerek kaynatın.
Kabukları ve meyveleri, ağırlıklarının yaklaşık iki misli ağırlıkta suyun içinde yaklaşık yarım saat pişirin.

Pişen meyveleri ve kabuklarını ağırlıklarıyla eşit miktarda şekerle birlikte, onbeş dakika daha, devamlı olarak karıştırarak pişirin.
Pişirdiğiniz marmelatı soğutmadan, kuru cam kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci yarım saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Sonrasında iyice yıkayıp, suyunu süzdürün.

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Bamyaları yıkayın. Tepelerini külah gibi keserek, çıkarın. Bamyaları sirkeli suda 5 dakika kaynatıp, delikli kepçe ile tencereden alın.

Küçük bir tencerede portakal suyunu ısıtın. Küçük parçalar şeklinde doğranmış incirleri ekleyin ve 30 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri