Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Kayısı Reçeli
Pratik Kayısı Reçeli Tarifi

Malzemeler

1kg kayısı, 1kg şeker, 1bardak su, 1adet limon

Yemek Tarifi

Kayısıların çekirdeklerini çıkartarak bir tencere içinde suyla haşlayın.
Yumuşadıklarında püre haline getirin.
Tekrar ocağa alıp üzerine şekeri katın.
Kaynadığı vakit altını kısın ½ saat pişirin.
Limonu sıkın ve koyulaşana kadar kaynatmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Pirinci 1 su bardağı et suyu ile pişirin. Piştikten sonra ateşten alıp soğumasını bekleyin.

Bir kabın içerisine un koyun. Unun ortasına az maya, şeker, ılık süt, yumurta ve tuz koyarak orta sertlikte hamur yoğurun.

Şeker hastaları için pratik bir çorba tarifi

Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın. Beyazbiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve pul biberle karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri