Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Kayısı Marmelatı
Pratik Kayısı Marmelatı Tarifi

Malzemeler

1kg kayısı
1kg şeker

Yemek Tarifi

Kayısıları yıkayıp iyice süzün ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın ve kullanacağınız kaba alın.
Üzerine şekeri ilave edin ve su katmadan koyulaşana kadar kaynatın.
İcap ederse limon sıkabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın. saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün.

Uluslararası şefler yarışmasında iki altın madalya kazanan Esat Özata'dan çok özel bir tarif. Farklı bir mutfak denemek isteyenler mutlaka denemeli...

Bayramda dostlarınıza ikram edebileceğiniz pratik bir tatlı.

Kremayı hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Düdüklü tencereye çekirdekleriyle birlikte ayvaları aktarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri