Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Marmelatı -I Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Kayısı Marmelatı -I
Pratik Kayısı Marmelatı -I Tarifi

Malzemeler

850 gr şeker
1 kg kayısı ezmesi
1 adet limonun suyu

Yemek Tarifi

Kayısıları bol suyuda iyice yıkayıp, kurulayın.
Tahta bir kaşık yardımıyla ince delikli süzgeçten geçirip, kayısı ezmesi elde edin.
Ezmeyi tencereye koyun ve ısıtın.
Isınan ezmeye azar azar şekeri ilave edin.
Ezme kaynayıp koyulaştığına içine bir adet limonun suyunu boşaltın.
Bir taşım birlikte kaynatıp ateşten alın ve marmelat henüz sıcakken kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda serin bir yerde muhafaza edin.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahanaları ince ince kıyın ve tuzla ovun. Havuçları jülyen doğrayıp lahanalara ekleyin.

Van yöresine ait ıspanak sulusu özellikle kış aylarında sofralardan eksik edilmemesi gereken bir çorba. hem vitaminli hem pratik...

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Patatesleri yıkayıp, tuzlu suda haşlayıp, kabuklarını soyun. Çatalla iyice ezip, püre haline getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri