Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Kabak Reçeli
Pratik Kabak Reçeli Tarifi

Malzemeler

1,5kg kabak
1,5kg şeker
250gr sönmemiş kireç
1,5adet limon

Yemek Tarifi

Büyük bir kaba kireci koyun, üzerine de 8bardak su döküp önce karıştırın sonra durulmasını bekleyin.
Kabakları, dört parmak uzunluğunda iki parmak genişlinde dilimleyip kabuklarını soyun.
Kireçli su durulunca bulandırmadan başka bir kap içine süzün.
Buraya kabakları aktarıp 4saat bekletin; zamanı dolunca da suyunu süzün.
Temizlemek için 1-2 su dökerek yıkayın ve tencere içine alın.
Üzerine su doldurup kapağını kapatarak orta ateşte hafif kaynatın.
Kabaklar biraz yumuşayınca şekeri ilave edin.
Ara ara karıştırarak koyulaşana kadar kaynatın.
Kıvamı gelince limon suyunu ekleyin ve 5dk daha kaynatın.
Üzerinde biriken köpüğünü ayırırsınız.
Ardından kavanozlara pay edin ve soğuduğunda kapaklarını kapatırsınız.

Son Aranan Yemek Tarifleri

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan kolay bir pasta tarifi

İspanyol usulü şarap soslu piliç göğsü yemeği olan Pollo Al Jerez Mart ayında Crowne Plaza'da servise sunulacak özel bir yemek...

Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın. Kaynar tuzlu suya bastırın. 1-2 dakika bekletip suyunu süzün. Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun.

Yeşil mercimeği bir gece öncesinden ıslatın. 2 su bardağı su ile haşlayın ve süzün.

Bir tavaya tereyağı konup kızdırılır. Yumurtalar bozulmayacak şekilde yan yana kırılır, üzerine sırayla tuz, karabiber, kaşarpeyniri rendesi ve pul biber serpilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri