Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gül Reçeli (Isparta) Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Gül Reçeli (Isparta)
Pratik Gül Reçeli (Isparta) Tarifi


Gül Reçeli (Isparta)

Malzemeler


250 gr.
Kokulu pembe gül
1 adet Limon suyu
2 kg.
Toz şeker

Yemek Tarifi


Gül yaprakları iyice yıkanarak üzerine bir su bardağı şeker konur ve iyice ovulur.
Kalan şekerle bir tencerede kıvamlı şurup hazırlanır.
Ovulan gül yaprakları çıkan suyuyla beraber şuruba atılarak kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
Üzerine limon suyu ilave edilerek bir karışım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.
5 dakika sonra kavanoza konur, soğuyunca kapağı kapatılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabına normal unu, kepek ununu döküp her ikisini karıştırıyoruz ve ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

Büyük boy 500 gram mantarı, tuzlu ve limonlu suda haşlayın. Saplarını çıkarın.

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Akşamdan ıslatılmış börülceleri haşlayıp soğuk sudan geçirin. Süzgece alıp suyunu iyice süzün.

Mehmet Taşdoğan'dan ilginç ve lezzetli bir tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri