Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Greyfurt Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Greyfurt Reçeli
Pratik Greyfurt Reçeli Tarifi


Greyfurt Reçeli

Malzemeler


3 adet portakal
2 adet limon
2.
5 kilo toz şeker
1 adet greyfurt
7 su bardağı su

Yemek Tarifi


Meyvelerin kabuklarını temizleyin.
Meyveleri küçük küçük doğrayın.
Su ilave edip 24 saat bekletin.

Sonra hafif ateşte biraz pişirin ve 24 saat daha bekletin.
Şekeri katıp kaynatın (çok koyu olması gerekmez, soğuyunca da koyulacaktır).

Reçel kıvamını bulduğunda, limon suyunu katıp biraz karıştırın.
Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın.

Sonra cam kavanozlara boşaltın.
Soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın.

Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyağı, 1 kahve fincanı soğuk su ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip yoğurun.

Kayısıları dörde bölün. Tereyağı ve 1 su bardağı suyla birlikte tencereye alıp, bademleri de ekleyin.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün.

Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri