Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Erik Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Erik Marmelatı
Pratik Erik Marmelatı Tarifi


Erik Marmelatı

Malzemeler


1 kg.
Erik
1 adet Limon suyu
1 kg.
Toz şeker

Yemek Tarifi


Erikler yıkandıktan sonra çekirdekleriyle birlikte ezilir.
Ezme bir tencereye konarak şeker ilave edilir ve orta hararetli ısıda kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Kıvamına geldiğinde limon suyu katılır.
Üç dört taşım daha kaynadıktan sonra kavanozlara konur, soğuyunca ağzı kapatılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Et, salça, pulbiber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin.

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın.

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Pastırmaları enine jülyen doğradıktan sonra teflon tavaya alın. Tavada yağsız olarak ve sallayarak çıtır çıtır olana dek pişirin ve soğumaya bırakın.

Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri