Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elma Marmelatı-1 Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Elma Marmelatı-1
Pratik Elma Marmelatı-1 Tarifi

Malzemeler

1 kg olgun elma
1 adet limonun suyu
3 su bardağı şeker

Yemek Tarifi

Elmaları yıkayıp, ince ince dilimleyin.
Çekirdeklerini çıkarın ve çekirdek yataklarını temizleyip bir kaba koyun.
Elmaların üzerlerini biraz aşacak miktarda su koyun.
Kabı ateşe oturtun ve elmaları iyice pişirin.
Arada bir karıştırarak, elmalar ezilinceye dek pişirip, kabı ateşten alın ve elmaları ince delikli bir süzgeçten geçirerek ezme kıvamına getirin.
Ezmeyi, tekrar tencereye koyup, harlı ateşe oturtun, azar azar şekeri ialve edin.
Sürekli olarak karıştırın, karışım marmelat kıvamını bulduğunda limon suyunu tencereye boşaltın, tekrar kanştırıştırın, bir taşım kaynatıp ateşten alın.
Ateşten indirince kavanozlara doldurup, soğumaya bırakın.
Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin.

Ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı 3 su bardağı suda 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Öncelikle pirinci yıkayıp, 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. Üzerine suyu ilave edip, safran ve tuzu da ekleyerek pilav gibi pişirin.

Patatesleri soyup dilimleyin. Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın. Servis tabağına alıp düzgün bir şekilde dizin. Maydanozu ince kıyıp servis tabağındaki patateslerin üzerine ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri