Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayva Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Ayva Marmelatı
Pratik Ayva Marmelatı Tarifi


Ayva Marmelatı

Malzemeler


1.
200 gram ayva
600 gram toz şeker
karanfil

Yemek Tarifi


Ayvaları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün.
Çekirdeklerini çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun.
Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun.
Ayvalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın.

Ayvaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin.
Ayvalara şeker katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun.
Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelât kıvamına buluncaya dek kaynatın.
Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprağı, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi derin bir kasede karıştırın.

Kremayı hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Çıtır ekmeği kare şeklinde kesin. Diyet labne peyniri toz tatlandırıcıyla karıştırın.

Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri