Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ahududu Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Ahududu Reçeli
Pratik Ahududu Reçeli Tarifi

Malzemeler

1kg ahududu
3bardak su
5bardak şeker
2kaşık limon suyu

Yemek Tarifi

Ahududuları temizleyerek bir tencereye koyun.
Üzerine şekeri döküp 2saat bekletin.
Zamanı dolunca da suyu ilave edip karıştırarak kaynatın.
Ara ara karıştırarak 40dk boyunca kaynatmay devam edin.
Şekeri iyice eriyince limon suyu katın ve 10dk daha kaynatın.
Reçel koyulaşınca ocaktan indirip kavanozlara doldurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şeker hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün taze uskumru buğulama tarifi..

Fulden Ekinci'den çok hafif bir tatlı tarifi. Tam da yaza özel bir tarif... mutlaka deneyin..

Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.

Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri