Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karışık Pizza (1 Tepsi) Tarifi | Pizzalar | Yemek Tarifleri
Karışık Pizza (1 Tepsi)
Pratik Karışık Pizza (1 Tepsi) Tarifi


Karışık Pizza (1 Tepsi)

Malzemeler


HAMUR MALZEMESİ
Temel tarifdeki malzemelerle ve uygulama şekline göre hazırlayın.

PEYNİRLİ MALZEME
200 gr Küp Doğranmış Domates
Tuz, Karabiber
3 Domates
2 Çorba Kaşığı Kekik
80 gr Siyah Çekirdek
Fesleğen
300 gr Kaşar Peyniri
KARİDESLİ MALZEME
1 Limon
200 gr Karides
300 gr Kabak
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Yumurta
1-2 çorba Kaşığı Sirke, Tuz, Karabiber
1 Enginar (hazır ürün, konserve)
6 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
100 gr Süt Kreması

Yemek Tarifi


Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın.
Peynirinin üçte birini küp küp halinde doğrayın.
Kalanı rendeleyin.
Rendelenmiş peynirin yarısını, küp küp doğradığınız peynir ile karıştırın.
Karidesli malzeme için limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
Suyun yarısını karideslerin üzerine dökün.

Kabağı ince dilimler halinde doğrayın.
Yağı kızdırıp kabakları kızartın.
Sirkeyi ekleyin,
Enginarı ikiye veya dörde bölün.
Süt kremasını yumurtayla çırpın.
Limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın.

Hamurun yarısına süt kremalı karışımın üçte birini sürün.
Karides, kabak ve enginarı üzerine yerleştirin.
Kalan süt kremalı karışımı üzerine dökün.
Doğranmış domatesi hamurun kalan yarısına yayın.
Peynirli karışımı, dilimlediğiniz domatesleri ve zeytinleri ekleyin.
Baharatları serpip peyniri ilave edin.

Fırını 225 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Pizzayı fırının alt bölmesinde 25 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İçecekler shaker’da soğutulur. Martini bardağının ağız kısmına portakal dilimi ve portakal kabuğu yuvarlak bir şekilde kesilip yerleştirilerek servis edilir.

Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurup kenara alın.

Patlıcanları çizgili formda soyup boylarına göre ikiye ya da üçe bölün. İçlerini oyup, yıkayın.

Radisson Sas Bosphorus Hotel'in usta aşçısı Mehmet Soykan'dan beyaz veya sek şarabınızı yudumlarken tadabileceğiniz muhteşem bir meze tabağı tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri