Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Pratik Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi


Nohutlu Bulgur Pilavı (6 Kişilik)

Malzemeler


2 su bardağı bulgur
1/2 su bardağı nohut
4 su bardağı et suyu
2 yeşil biber
2 orta domates
1 iri soğan
2 yemek kaşığı tereyağı (veya margarin)
Tuz, biber
Taze veya kuru nane

Yemek Tarifi


Nohudu bir gece önceden ıslatıp hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanı ince doğrayıp soyulmuş domatesleri ufak parçalara kesin.
Kızgın yağda önce soğanı pembeleştirin.
Sonra biber ve domatesleri ekleyip beraber 2-3 dakika daha çevirin.

Et suyu, tuz ve biberi ekleyin.
Kaynayan karışımın üzerine bulguru ve nohutları ilave edin ve hep birlikte kaynamaya bırakın.
Kaynayınca ateşi kısın, suyunu çekinceye kadar yavaş yavaş pişirin.

Suyunu tamamen çekince ateşi söndürün ve tencerenizin üzerini sıkıca kapatıp demlenmesi için pilavı bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın.

Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurun. Bir gün bekletin.

Pizza Venti'nin spesiyallerinden lezzetli mi lezzetli bir tarif... İlter Kanat'ın Venti Venti dediği bu pizzaya bayılacaksınız...

Öncelikle tereyağı ve pudraşekerini iyice çırpıyoruz. 1 yumurta sarısını ilave ediyoruz ve kakaoyu da.

Unu bir tutam tuzu, yumurtayı, sıvıyağı ve sütü bir kapta iyice karıştırın. Çok hafif yağlanmış teflon tavaya yarım kepçe dolusu krem karışımından koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri