Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Meyhane Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Meyhane Pilavı
Pratik Meyhane Pilavı Tarifi


Meyhane Pilavı

Malzemeler


1/2 kg.
Bulgur
2 çorba kaşığı Margarin
2 çorba kaşığı Sade yağ
3 bardak Et suyu (veya su)
2 adet Soğan
2 adet Domates
1/2 demet Maydanoz
Tuz

Yemek Tarifi


Bir tencereye sade yağ ve margarin koyun.
Çok küçük kıyılmış soğan ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
Sonra ayıklanmış, yıkanmış, süzülmüş bulgur katılıp sekiz on dakika daha kavurun.
Üzerine kabukları çıkmış ay gibi doğranmış domates, et suyu ve tuz koyup karıştırıp kapağını kapayın ve pişmeye bırakın.
Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Üzerine kıyılmış maydonozu serpip dinlendirdikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, ruşeym ve tuzu büyük bir kaseye koyun. Tereyağını ekleyip küçük ekmek kırıntıları haline gelinceye kadar parmak uçlarınızla ufalayın.

Çocukların çok seveceği ve keyifle yiyeceği çok lezzetli bir pasta. Hazırlanması da oldukça basit..

İftar ve sahur sofraları için hafif ve pratik bir yemek tarifi...

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Birsen Arık'tan çok hafif, çok kolay ve çok lezzetli bir tatlı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri