Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mercimekli Bulgur Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Mercimekli Bulgur
Pratik Mercimekli Bulgur Tarifi


Mercimekli Bulgur (6 Kişilik)

Malzemeler


Bir buçuk su bardağı yeşil mercimek
Bir buçuk su bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber, tuz

Yemek Tarifi


Öncelikle mercimekleri ayıklayın.
Haşlayıp, suyunu süzün.
Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin.
Bu arada bulgurları ayıklayın.

Mercimeklerin suyu çekmesine yakın bulguru tencereye ilave edin.
Tuzunu da katın.
Ağır ateşte demlendirin.
Tencereyi ocaktan alın.

2 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eriterek, pulbiberi çevirin ve pilavın üzerine gezdirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağını bir tencereye koyun.

Küçük küpler halinde doğradığınız sebzeleri – artık evde ne varsa – suda haşlamaya başlayın. Suyu içine koyduğunuz malzemenin miktarına göre ayarlayabilirsiniz.

Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurun. Bir gün bekletin.

Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Terbiye malzemesiyle bir kaba alıp karıştırın. Etleri terbiyede 2 saat bekletin. Daha sonra şişlere geçirin.

Patates cipsini ezin. Ezilmiş cipsin ¾’ünü krema ile karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri