Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Mantarlı Pilav
Pratik Mantarlı Pilav Tarifi


Mantarlı Pilav (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
100 gr.
Pirinç (1/2 su bardağı)
400 gr.
Mantar
1+1/2 Su Bardağı Et Suyu
2 Yemek Kaşığı Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
Kıyılmiş Maydanoz

Yemek Tarifi


Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin.
Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin.

Mantarları ince ince doğrayın.
Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın.
Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Tuz, karabiber ile tatlandırın.
Üzerine peynir ve maydanoz serpiştirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcan, biber ve domatesleri ızgarada közleyip kabuklarını soyun. Biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarın.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan lezzetli, pratik ve kalorisi az bir yemek...

Buğdayı 15 dakika haşlayın. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp kesin.

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Kuzu gerdan etini, 6 su bardağı suda yumuşayana kadar iyice haşlayın. Suyunu başka bir tencereye süzün ve eti soğumaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri