Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Közlenmiş Patlıcan Yemeği
Pratik Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi


Közlenmiş Patlıcan Yemeği (4 Kişilik)

Malzemeler


5 Közlenmiş Patlıcan
3-4 Diş Sarmısak
300 gr Light Yoğurt
400 gr Yağsız Kıyma
Tuz,Karabiber
Süsleme İçin:
Bikaç Dilim Domates
Sivri Biber
Maydanoz

Yemek Tarifi


Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup ince ince kıyın.
Sarmısakları dövüp yoğurda ekleyin.
Sarmısaklı yoğurdu patlıcana ilave edip karıştırın.
Malzemeyi önceden ısıtılmış cam bir kaba alın.

Bir tencerede kıymayı kavurun.
Tuz ve karabiber serperek karıştırın.

Sıcak kıymayı yoğurtlu patlıcanın üzerine yayın.
Domates ve biberle süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Armutların kabuğunu soyup, bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ilave edip, pişirin ve soğumaya bırakın.

İftar sonrası keyifle yenilebilecek hafif bir tatlı. Herkesin çok sevdiği kabak tatlısının yapımı da bir o kadar kolay...

Altınoluk'tan tarif gönderen Betül Semerci'nin yemek yarışmasında birincilik ödülü aldığı tarif...

Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın. Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun. Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun.

Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri