Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav
Pratik Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav Tarifi


Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav (4-6 Kişilik)

Malzemeler


2 Su Bardağı Pirinç
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
3.
5 Bardak Su veya Et Suyu
1 Orta Boy Soğan
4-5 Kuru Kayısı
1 Kahve Fincanı Ayıklanmış Badem
300 gr.
Kestane
1 Çay Kaşığt Tarçın
1/2 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
Karabiber, Tuz

Yemek Tarifi


Pirinçi sıcak tuzlu su ile ıslatıp yarım saat kadar bekletin.

Tencerede eriteceğiniz 2 yemek kaşığı tereyağında pirinç tanelerini berrak olana kadar kavurun.
Et suyu, tuz ve şekeri katıp önce harlı, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Pilavınız kısık ateşte pişerken soğanı rendeleyin, kabukları soyulmuş bademlerle beraber 1 kaşık tereyağında pembeleştirin.
kayısıları süzüp ufak ufak doğrayın ve tavaya ilave edin.
2-3 dakika daha kavurun.

Haşlanmış kestaneleri dörde bölün.
Pilavınıza önce soğan, badem ve kayısıları ekleyin.
Birlikte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Baharatları ekleyerek karıştırın, en son kestaneleri katıp ateşi kapatın.
Böylece kestanelerin ufalanmasına engel olabilirsiniz.

Tencerenizin üzerini temiz bir bez veya emizi bir kağıtla kapatıp demlenmesini sağlayın.

Bu arada baharatları ekleyin, geniş dairelerle pilavı karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın

Çilekleri yıkayın, süzün ve küçük parçalara bölün. Büyük bir tencereye yerleştirip şeker ve 250 ml. su ile karıştırın. En az 1 saat bekletin.

Yılbaşı sofraları için muhteşem bir tarif. Unutulmaz bir davet vermek istiyorsanız Rejans'ın şefi Server Mersin'in portakallı ördek tarifini mutlaka deneyin!

Farklı bir tavuk yemeği denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel aşçısı Tufan Akalın'dan özel bir tarif.

Unu düz bir zemine alın. Ortasını havuz gibi açıp, sıvıyağ ve tuz ilave edin. Azar azar su ekleyerek katı bir hamur hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri