Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısılı Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Kayısılı Pilav
Pratik Kayısılı Pilav Tarifi


Kayısılı Pilav (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Su Bardağı Çilav (kokulu bir pirinç türü)
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
200 gr Kuru Kayısı
1 Tatlı Kaşığı Safran, Tuz

Yemek Tarifi


Safranı et suyu kaynarken ilave ederek ateşi kapatın.

Çilavı bir saat süreyle soğuk suda beklettikten sonra tereyağında kavurun ve safranlı et suyu ile tuzunu ekleyin.

Diğer tarafta kayısıları küp şeklinde doğrayıp 5-6 dakika haşladıktan sonra süzün.

Pilav pişince ateşten indirin.
Kayısıları ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Keki hazırlamak için, yumurtaları tozşekerle çırpın. Üzerine un, kabartma tozu ve kakao ekleyin.

avuk etini soğuk suyla yıkayın, kagıt havlu ile kurulayın, ortadan 2’ye kesin. Parçaları köri ile oyun, tuzlayın.

Vanilinli pudingi soğuk süte ilave edip karıştırın ve paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ateşten alıp arada bir karıştırarak soğutun.

İftar ve sahur sofraları için hafif ve pratik bir yemek tarifi...

Lebeni, Antep mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri