Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabaklı Risotto Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Kabaklı Risotto
Pratik Kabaklı Risotto Tarifi


Kabaklı Risotto (6 Kişilik)

Malzemeler


300 gr.
Pirinç (özel risotto pirinci önerilir)
500 gr.
Dolmalık Kabak
2 Adet Soğan
40 cl.
Et Suyu
30 cl.
Sek Beyaz Şarap
60 gr.
Tereyağ
200 gr.
Toz Parmesan
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Karabiber

Yemek Tarifi


Dolmalık kabakları küçük küçük doğrayın.
2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun.
Yarısını ayırın.
Etsuyunu ısıtın.
Kalan zeytinyağında soğanı kavurup pirinci ve kıyılmış dolmalık kabakları ilave edin.
Sebzeleri 5 dakika tavada bekletin.

Etsuyunu ekleyerek beyaz şarabı ısıtın.
Pirinci kıyılmış dolmalık kabaklarla birlikte suyunu çekene kadar 20 dakika pişirin.
Tereyağ, 100 gr.
parmesan peynirini ve karabiberi ekleyin.
Kalan parmesanı alüminyum folyoya yayıp 180 derece fırında 3-4 dakika bekletin.
Parmesanı folyodan soğumaya bırakın.

Servis tabağına risotto?yu yerleştirin.
Sonra dolmalık kabakları ve dantel şeklindeki parmesanı üzerine ekleyin

Son Aranan Yemek Tarifleri

Altınoluk'tan tarif gönderen Betül Semerci'nin yemek yarışmasında birincilik ödülü aldığı tarif...

Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Sonrasında suyunu süzüp bekletin.

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Küçük aşçımız İrem'den büyük küçük herkesin çok seveceği bir salata tarifi. İzlerken bir an önce yapmak ve yemek isteyeceksiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri