Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İçli Adana Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
İçli Adana
Pratik İçli Adana Tarifi


İçli Adana (1 Kişilik)

Malzemeler


2 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı margarin
1 adet soğan
100 gram kuzu kıyması
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, Karabiber, kimyon
Yarım su bardağına yakın galeta unu
2 adet yumurta
Kızartmak için: sıvı yağ

Yemek Tarifi


2 adet haşlanmış patatesi, biraz tuz da ilave ederek püre haline getirin.
Buzdolabında soğutun.
Çıkardıktan sonra, patatesli hamurdan küçük bezeler koparın.
Baş parmağınız yardımıyla içli köfte yapar gibi oyun.

Bir tavaya 1 tatlı kaşığı margarini koyup, eritin.
Yemeklik doğranmış soğan ve kuzu kıymasını ekleyin.
Karıştırarak birkaç dakika kavurun, 1 tatlı kaşığı salça ve tuzu ilave edin.
Karabiber ve kimyonu ekleyin.
Bir süre daha çevirip, ocaktan alın.
Ilınmaya bırakın.

İçlerini oyduğunuz patateslerin içine bu harcı doldurun.
Düzgünce kapatın.
Hazırladığınız içli adanaları önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın.
Kızgın sıvı yağda arasıra çevirerek altın sarısı renk alana dek kızartın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföy hamurlarını yarım cm kalınlığında açın. Nemse kalıbı veya bardak ağzıyla daireler şeklinde kesin

Oktay Usta'nın tarifi

Yumurta, dereotu, beyaz peynir, yoğurt ve sıvıyağı blendırdan geçirin. 1 adet yufkayı temiz bir zemin üzerine serin.

Pirinci bir bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Üzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte bırakın.

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik bir kek tarifi. Bu tarif küçük aşçının kendisine ait özel bir reçete...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri