Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İç Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
İç
Pratik İç Tarifi


İç

Malzemeler


2 su bardağı köftelik ince bulgur
6 adet domates
1 adet kuru soğan
Yarım demet yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
4 adet yeşil sivri biber
2 yemek kaşıgı salça
1 yemek kaşıgı biber salçası
Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber, karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tablet et suyu
1 küçük lahana
1 yemek kaşıgı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

Yemek Tarifi


Köftelik ince bulguru yıkayıp suyunu süzün.
Domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Biber, maydanoz, soğan ve yeşil soğanı ince kıyın.

Bulguru bir tepsiye alın.
Salçaları ilave edin.
Biber ve kuru soğanı ekleyip elle iyice ovun.
Yumuşayınca üzerine maydanoz, suda erimiş et suyu, kırmızı biber, karabiber ve yeşil soğanı ekleyin.
zeytinyağı ve domatesleri ekleyip bir iki kere yoğurduktan sonra üzerini örtecek kadar soğuk su ekleyip, servis tabağına alın.

Lahana yapraklarını suyuna 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı tuz atarak haşlayın.
içi soğuk lahana yaprakları ile sıcak olarak hemen servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Crowne Plaza Hotel'in genç aşçılarından Sinan Narin'in ızgara renkli biberler ve Akdeniz yeşillikleriyle süslediği yemek, domates ve pesto sos eşliğinde sunuldu...

Kuzu etini robotta irice çekin. Üzerine tuz ekleyip hafifçe yoğurun. Daha sonra altı parçaya ayırın.

Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için suyu bir tencereye alın. Üzerine un, yumurta ve tozşeker ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.

Yufkayı düz bir zemine serin. Yufkanın yarısına yarım su bardağı tahini yayın. Üzerine 1 kahve fincanı şekeri serpiştirin.

Mersin ve Antakya yöresinin vazgeçilmez bir tatlısı. İçi ceviz dolu olan Kerebiç, bu bölgelerde akla gelen ilk tatlıdır...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri