Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Erişte Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Erişte Pilavı
Pratik Erişte Pilavı Tarifi


Erişte Pilavı

Malzemeler


2 su bardağı fırınlanmış erişte
Yarım çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz

Yemek Tarifi


Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın.
Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin.
5-6 dakika pirinçleri pişirin.

Suya erişteyi ilave edin.
Suyunu çektirerek pişirin.
Tereyağını tavada kızdırıp erişteye dökün.
Yarım saat demlendirdikten sonra servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencereye yağı alın. Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun.

Buğdayı iyice yıkayın. Su ile birlikte suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Tuzunu ilave edin.

Muzlu pudingi 3 bardak soğuk süte ilave edip paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ortası delik kek kalıbını hafif ıslatıp pudingi ilave edin.

Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını kıyın. Yıkayıp süzdükten sonra tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri